"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Hackers op de bres voor ouderen

Na het succes in 2015 wordt komend weekeinde (23 en 24 september 2017) een nieuwe editie van de Dutch Health Hackathon georganiseerd. Ongeveer 150 programmeurs, designers, vormgevers, app-ontwikkelaars en ICT’ers zullen 26 uur lang werken aan gave concepten in de Kanselarij in Leeuwarden. Een verschil met de vorige editie is de samenwerking met scholen en andere zorginstellingen. Kom jij ook kijken? Wees welkom!

Healthy Ageing FRL
Deze samenwerking is ontstaan doordat de Provincie Fryslân een subsidie heeft verstrekt voor Healthy Ageing FRL. Daarin werken Friese scholen, zorgorganisaties en commerciële bedrijven samen aan de zorg van morgen. Binnen vier jaar wil Healthy Ageing FRL hét innovatie- en praktijkcentrum voor zorg, innovatie en technologie in Friesland zijn, waar kennis en kracht wordt gebundeld van zorginstellingen, het regionale bedrijfsleven, het beroepsonderwijs en de overheid.

 

Dutch Health Hackathon 2017
De Dutch Health Hackathon is één van de innovatiestrajecten die gestart is om dat te realiseren. Zo komen studenten van ROC Friese Poort en het Friesland college in actie tijdens het event door bijvoorbeeld vanuit de horecaopleiding de catering te verzorgen.

 

Daarnaast dienen verschillende zorgorganisaties een casus in, zoals Noorderbreedte, Patyna, Kwadrant groep, van Andel Ouderenpsychiatrie, Alliade. De Friesland Zorgverzekeraar en ZuidOostZorg.

Deze zullen allemaal betrekking hebben op het gezond ouder worden. De deelnemers kiezen zelf een casus waarmee ze de 26 uur lang aan de slag gaan. Je bent van harte welkom bij inspiratie-sessies, workshops en lezingen die tijdens de Hackathon gegeven worden. Kijk voor meer informatie op www.dhh2017.nl.

 

In het kort:

De Dutch Health Hackathon
WIE: Meer dan 150 deelnemers werken 26 uur lang keihard aan een grensverleggend concept.

WAT: Tijdens de Dutch Health Hackathon 2017 zetten programmeurs, hackers, zorgprofessionals, designers en innovators hun talenten en techniek in om de zorg te verbeteren.

WAAR: De Kanselarij, Turfmarkt 11 in Leeuwarden.

WANNEER: Zaterdag 23 september (aftrap Healthy Ageing,  start Hackathon - loopt door tot in loop van zondag).

WAAROM:  De Dutch Health Hackathon 2017 staat volledig in het teken van gezond ouder worden.

HOE: De cases worden onder meer aangeleverd door zorginstellingen. De teams strijden voor de eer, het beste concept én de hoofdprijs van € 5000. Een jury bestaande uit experts wijst de winnaar aan.

 

Kom gedurende het weekeinde gerust langs in De Kanselarij om een kijkje te nemen! Je bent van harte welkom!

 

 

21092017