"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Filmfestival 2019: Positief!

Het Filmfestival van ZuidOostZorg opent op donderdag 14 november 2019 in vier zalen van Schouwburg De Lawei in Drachten haar derde editie. 12 films en documentaires worden op het Filmfestival voor mantelzorgers, vrijwilligers, studenten en medewerkers van ZuidOostZorg vertoond. Het filmfestival heeft het thema Positief! gekregen. Mis het niet!

 

Thema: Positief!
Positief! richt zich op de veerkracht van mensen, op wat hun leven betekenisvol maakt. Daarbij gaan we uit van het begrip ‘Positieve Gezondheid’, waarbij je je niet richt op ziekte, maar juist op de andere factoren die het leven zin geven. Mensen zijn veel meer dan hun ziekte of aandoening en dat willen we met verschillende films en documentaires graag laten zien!

 

Machteld Huber
Om 14.00 uur starten we in de grote zaal met een inleiding van Machteld Huber. Huber is voormalig huisarts en grondlegster van 'Positieve gezondheid', het thema van ons Filmfestival. Zij gaat vertellen waar het bij positieve gezondheid omgaat. Wat betekent de nieuwe definitie nu concreet voor de patiënten/cliënten en de zorgprofessionals? Wat een mooie en interessante start van ons Filmfestival. 

 

Speelfilm en documentaires
De geselecteerde films van deze dag benaderen het thema 'Positieve gezondheid' vanuit verschillende gezichtspunten, roeren actuele maatschappelijke dilemma’s aan maar bevatten ook prikkelende beelden die kritische vragen kunnen oproepen. Getoond worden zowel speelfilms als documentaires, zowel nationaal als internationaal. Op de website www.zuidoostzorg.nl/filmfestival kun je de films en documentaires al bekijken. Binnenkort volgt de filmkrant. 

 

Gesponsord
Dit Filmfestival heeft ook dit jaar weer een flinke financiële bijdrage gekregen van het Dr. C.J. Vaillant Fonds en Stichting Ritske Boelema Gasthuis. Uiteraard zijn we hier erg blij mee.

 

Opgeven
Er is een doorlopend programma tussen 14.00 en 22.00 uur, waarbij je op ieder tijdstip welkom bent. Apart inschrijven voor de inleiding van Machteld Hubert of een specifieke documentaire of film is niet mogelijk. Wil je iets graag zien, zorg ervoor dat je op tijd komt. Want vol = vol!

 

Naast het bijwonen van het grote aanbod van films en documentaires ben je ook van harte welkom in de foyer van De Lawei. Het bruist hier namelijk van allerlei leuke activiteiten.Ook kun je hier gebruik maken van de filmhap; het buffet is tussen 18.00 en 19.30 uur open. Geef je hiervoor wel even op, want dan weten we op hoeveel gasten we kunnen rekenen. Dit kan op www.zuidoostzorg.nl/filmfestival. Mocht je nog vragen hebben, dan kan dat via pr@zuidoostzorg.nl.