"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Feestelijke start touch table Smallingerland in Sûnenz

Op dinsdagmorgen 30 juni 2015 om 10.30 uur vond de feestelijke start plaats van de touch table in Sûnenz. Annemarie Ruesen, account manager heette alle gasten welkom en in het bijzonder de heren van het Smelnes Erfskip. Tiny Derks, voorzitter Smelnes Erfskip heeft verteld hoe het idee van de touch table tot stand gekomen is. Vervolgens vertelde Kees Mollema, hoe de touch table werkt en welke verhalen erin staan.

 

Geschiedenis herleeft op een toegankelijke wijze
“Dit moderne communicatiemiddel maakt technisch mogelijk dat we geschiedenis van Smallingerland op een toegankelijke visuele manier zichtbaar kunnen maken. Ouderen zijn hierin geïnteresseerd en hebben snel door hoe de touche table werkt,” aldus Tiny Derks, voorzitter Smelnes Erfskip.  De stichting die zich al jaren inzet voor het behoud van cultuurhistorie in Smallingerland kon de aanschaf van de touch tables realiseren dankzij subsidie van de gemeente Smallingerland.

 

Aanwinst voor Sûnenz
“Wij zijn blij met dit initiatief van Smelnes Erfskip om de touch table in de hal van Sûnenz te plaatsen,” zegt Ida van Marion, regiodirecteur Sûnenz/ZuidOostZorg. “Het is een leuke leerzame en gemakkelijke wijze om toegang te krijgen tot beeldverhalen van onze omgeving. Zowel voor bezoekers van Sûnenz als voor cliënten van Neibertilla/Neisûn is het erg leuk om eens virtueel door de geschiedenis van Smallingerland en Bertilla te bladeren.”

Gemakkelijk te bedienen
De touch table is eigenlijk een grote iPad, die door iedereen gemakkelijk te bedienen is. Door een thema op het beeldscherm te kiezen en een foto aan te raken komt de verklarende tekst tevoorschijn. Er staat veel informatie op, zoals de dorpen en landschappen van Smallingerland, foto’s van oud-Drachten, gemeentelijke Rijksmonumenten enzovoort. Op de touch table in Sûnenz is ook de geschiedenis van Neibertilla toegevoegd, zoals de oprichting van Huize Sint Joseph, de naamgever moeder Bertilla, de verhuizing naar de Burg. Wuiteweg enzovoort.

 

Touch table Sunenz

Annemarie Ruesen heet de aanwezigen welkom

 

Touch table Sunenz

Tiny Derks, voorzitter Smelnes Erfskip, vertelt iets over de aanschaf van de touch table

 

Touch table Sunenz

Kees Mollema, Smelnes Erfskip, legt uit hoe de touch table werkt

 

Touch table Sunenz

Clienten kijken wat er op de touch table staat