"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Feest voor vrijwilligers

Ter gelegenheid van nationale ‘Dag van de vrijwilliger’, 7 december, was er een feest voor alle vrijwilligers van ZuidOostZorg. Het feest was in de oude verbouwde, maar vooral vertrouwde Lawei. De foyer en grote zaal hadden een fikse opknapbeurt gehad en zagen er mooi en strak uit. De vrijwilligers voelden zich vereerd dat zij na Brigitte Kaandorp nu te gast waren in De Lawei.

 

Met een zaal met meer dan 600 vrijwilligers werd het een mooie middag. Bram Nauta, de dagvoorzitter heette iedereen van harte welkom. Na de bestuurder en managers gaven de vrijwilligerscoördinatoren ook een ode aan de vrijwilligers. De vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet. Als hoofdact van deze middag rolde Jaap Bressers het podium op. Hij vertelde over de duik in zee die zijn leven veranderde. In het ziekenhuis bleek dat hij een hoge dwarslaesie heeft. Geïnspireerd door een klein gebaar van een verpleger die elke dag even een hand op zijn schouder legde en zei dat het goed zo komen, maakte Jaap een bewuste keuze. Hij zou er alles aan doen om het maximale er uit te halen. Met humor en zelfspot vertelde hij hoe je tegenslagen kunt gebruiken om vooruit te komen. En hoe je deze kunt draaien zodat het kansen worden. Vraag jezelf ‘waar ligt mijn toegevoegde waarde?’, want kleine dingen maken het verschil. Zijn devies: niet in onmogelijkheden denken, maar lachend achter nieuwe kansen aan. Door net dat kleine beetje extra te doen voor een ander, kun jij het verschil maken. Voor jezelf en voor een ander.

 

Na deze inspirerende woorden van Jaap was er voor iedereen een drankje in de foyer. Gezellige onderonsjes, muziek en lekkere hapje waren de ingrediënten voor het slot van deze middag. Tot slot kregen iedereen een kerstpakket mee naar huis.

 

Alle vrijwilligers werden in het zonnetje gezet, omdat zij zich dagelijks belangeloos inzetten voor de cliënten van ZuidOostZorg en dat mag beloond worden. Want met de inzet van vrijwilligers wordt het mogelijk om de zorg en welzijn nog beter af te stemmen op de persoonlijke wensen van de cliënten.Vrijwilligers bedankt!

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

Feestelijke entree in De Lawei

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

Iedereen werd verwelkomd met koffie

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

De vrijwilligerscoördinatoren deden een ode aan de vrijwilligers 

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

Jaap Bressers gaf een voorstelling met een lach en een traan

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

De Funfare vermaakte de gasten 

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

Gezellige onderonsjes 

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

De gasten lieten zich de lekkere hapjes goed smaken 

 

Vrijwilligersfeest ZuidOostZorg

Samen even een drankje nuttigen