"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Expositie Sûnenz `De kunst elkaar te bereiken´

In samenwerking met Stadsschouwburg De Lawei is er een programma samengesteld rondom het thema dementie en het werk van Hendrik Elings.Naast het werk van Hendrik Elings hangt in Sûnenz ook werk van Baukje Venema, Sabine Liedtke en Annemarie van Buuren

 

Programma

 • Vrijdag 9 december start expositie 'Dementie', Sûnenz Drachten.
  Het werk van Hendrik ElingsBaukje Venema, Sabine Liedtke en Annemarie van Buuren is te zien van 9 december tot en met 29 januari 2017 in Sûnenz.
   
 • Zondag 11 december 15:00 uur opening expositie 'Hait.. portret van een hemd', expositieruimte De Lawei.
  De expositie is te zien tot en met 29 januari 2017.
   
 • Zondag 18 december 15:00 uur première documentaire 'Hait.. portret van een hemd', Rutger Hauerzaal De Lawei.
  De documentaire is gemaakt door Rob Pieters en Petra van der Molen. De muziek is gemaakt door Roelof Reineman.
  Kaarten kosten €7,- (incl. hapje en drankje en meet & greet met de makers). Klik hier voor meer informatie en kaarten. 

 • Woensdag 11 januari 17:30 uur 'Onvergetelijke dis', Sûnenz Drachten. 

  Een onvergetelijk diner

  De avond staat in het teken van muziek, poëzie, kunst, herinneringen en lekker eten en drinken. Deze avond zit vol bijzondere ingrediënten, zoals een boekpresentatie van het boek ‘Hait … portret van een hemd’ (krijgt  u na afloop van deze avond mee naar huis) door Eddy van der Noord, muziek van Hein Jaap Hilarides en Hendrik zal u demonstreren hoe hij werkt met olieverf. Ondertussen genieten we met z’n allen van een (h)eerlijke ambachtelijke maaltijd met vergeten groente. Een fantastisch programma, wees op tijd met uw reservering! 

  Kaarten kosten 25,- euro en kunt u hier bestellen. 
   
 • Zondag 22 januari 15:00 lezing 'De kunst elkaar te bereiken', Sûnenz Drachten.

  Deze middag gaat over het positieve effect van kunst op het welzijn van de dementerende mens; wat doet kunst met iemand die dementie heeft, maar ook hoe je door kunst iemand kunt bereiken. Kortom, hoe bereikt en verbindt kunst. Met een aantal sprekers staan we stil bij ‘De kunst elkaar te bereiken’.
  Kaarten kosten 2,50 euro.
  Zie hier voor meer informatie en opgave.

 

 • Donderdag 26 januari documentaire 'Hait.. portret van een hemd' Sûnenz Drachten.

  In Hait... portret van een hemd wordt kunstschilder Hendrik Elings, van november 2011 tot mei 2016, gevolgd door filmmakers Petra van der Molen en Rob Pieters. Veel van Hendrik Elings' werk gaat, deze periode, over zijn vader.

  Hij schildert zichzelf, zijn broers en zijn zussen, in het witte hemd van zijn vader. De ziekte Alzheimer heeft een grote impact gehad binnen de familie. Tijdens de poseer sessies gaat het gesprek dan ook vooral daarover. Vader Elings is uiteindelijk overleden aan de ziekte. Docu duurt 50 minuten.
  Kaarten kosten 5,- euro en zijn te bestellen via www.sunenz.nl

 • Vrijdag 27 januari uniek diner 'De Hendrik Experience' expositieruimte De Lawei.
  Hendrik neemt u mee in zijn wereld tijdens dit diner met authentieke gerechten uit de Bildt. 
  Meer informatie volgt binnenkort hier op de website. 
   
 • Zondag 29 januari 14:00 uur workshop olieverfschilderen 'Wad', De Lawei.
  Hendrik Elings woont en werkt in een authentieke stolpboerderij, midden op het Bildtse land. Dit bijzondere landschap, en het nabijgelegen Wad, vormen inspiratie bronnen voor veel van zijn werk. Op zondag 29 januari geeft Hendrik Elings een workshop olieverfschilderen. Deze workshop is inmiddel uitverkocht maar Hendrik zal nog een workshop verzorgen in De Lawei. Zet uw naam op de wachtlijst mocht u interesse hebben. Het thema is het waddengebied. Klik hier voor meer informatie en kaarten voor de workshop olieverfschilderen.