"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Doet u mee? Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’

 

Jong en oud, alleen of samen, inspireren en creëren. Drie generaties (ouderen, professionals en studenten) met elkaar in contact brengen door iets te gaan maken. Niet alleen het creatieve proces, de kunst, maar ook elkaar ontmoeten is belangrijk.

 

Beeldhouwweek 14 t/m 18 januari 2019
Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Hier gaan cliënten, familieleden/bezoekers, medewerkers samen met studenten, vanuit ons ‘anders kijken, anders denken en anders doen’ beeldhouwen onder leiding van Herma Bovenkerk, beeldhouwcentrum Koudum. Er kan in deze week elke ochtend gewerkt worden van/tussen 9.30 tot 13.00 uur. De gemaakte werken worden aansluitend twee weken tentoongesteld in Sûnenz. Deze beeldhouwweek is geschikt voor iedereen.

 

Speksteen
Tijdens deze week wordt er gewerkt met speksteen. Onder persoonlijke begeleiding kan een eigen uniek beeld worden gecreëerd. Gezellig samen aan de slag of creatief alleen. Alles kan. Beeldhouwen is inspirerend en spannend en elke deelnemer maakt een werkstuk dat naar eigen inzicht ontstaat. Speksteen is een hele toegankelijke steen die iedereen, zelfs met een blessure aan pols of schouder heel eenvoudig kan bewerken. 

 

Kunstfonds
Liesbeth Vos, voormalig bestuurder van het Friesland College, heeft bij haar afscheid een kunstfonds opgericht. De achterliggende gedachte van dit fonds is dat kunst veel kan bijdragen aan het leven van mensen. Het geeft andere perspectieven, het nodigt uit om buiten de comfortzones te denken en te kijken.

Kunnen we u verleiden tot een stap buiten uw comfortzone? Doet u mee en leert u anders kijken en anders doen? Ook als u geen ervaring heeft is deze beeldhouwweek geschikt om aan deel te nemen.

 

Aanmelden
Er zijn geen kosten voor deelname. In verband met de capaciteit, graag vooraf aanmelden. Geef bij het aanmelden aan welke ochtend(den) u aanwezig wilt zijn. Dit kan bij Alie Lucas, email: a.lucas@zuidoostzorg.nl of telefoonnummer: 06-19298070. Let op: Aanmelden kan tot 8 januari 2019, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

 

Namens de werkgroep ‘Beeldhouwweek’
Alie Lucas
‘Blikopener’ ZuidOostZorg