"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

De Lawei zoekt verhalenvertellers over de Tweede Wereldoorlog

De Lawei zoekt verhalenvertellers over de Tweede Wereldoorlog

Heeft u verhalen om door te vertellen? Wij luisteren graag.

 

In samenwerking met het Nationale initiatief Theater Na de Dam is Schouwburg De Lawei op zoek naar mensen die de Tweede Wereldoorlog in Drachten of de gemeente Smallingerland hebben meegemaakt en hun verhalen willen delen met jongeren. Onder leiding van een professionele regisseur maken en spelen de jongeren een voorstelling met daarin deze verhalen. De voorstelling wordt vervolgens op 4 mei, na de herdenking, om 21.00 uur in Drachten gespeeld. Tegelijkertijd zullen er zo’n 80 voorstellingen in heel Nederland gespeeld worden, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei wordt de voorstelling nogmaals gespeeld, in het kader van de bevrijding.

 

De Lawei zoekt verhalen over hoe het was om jong te zijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dit mogen korte of juist lange verhalen zijn, alledaags of heldhaftig, verdrietig of zelfs grappig. Met dit project willen De Lawei en Theater na de Dam onder de deelnemende jongeren, buurtbewoners en bezoekers bewustwording creëren over de geschiedenis van de eigen omgeving. Zo komen er bijzondere ontmoetingen tussen jong en oud tot stand.

 

Bent u geïnteresseerd om uw verhaal te delen of kent u iemand die dat wil doen? Meldt u dan vóór 24 februari aan per e-mail naar s.visser@lawei.nl of per post naar Schouwburg De Lawei, Laweiplein 1, 9203, KL Drachten, t.a.v. Susanne Visser. Graag ontvangen wij dan ook uw e-mailadres en telefoonnummer. Voor meer informatie kunt u bellen met tel.: 0512 33 50 35. De bijeenkomst, waarin de ouderen met jongeren is gesprek gaan, is op zaterdag 3 maart in Schouwburg De Lawei, van 16.00 tot 17.00 uur. Houdt u er bij uw aanmelding rekening mee dat u deze datum in de gelegenheid bent om daar bij te zijn.