Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Doet u ook mee? Lees meer
Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer

Dag van de Dialoog in De Wiken

Op donderdag 6 november is de Dag van de Dialoog. Op verschillende plaatsen in Drachten zullen tafels staan waar mensen in gesprek gaan over een bepaald onderwerp. Ook ZuidOostZorg doet mee en zal een gesprekstafel organiseren. 

 

Het thema is: ‘Samen Leven in Smallingerland’. Over dit thema zullen acht mensen met elkaar in gesprek gaan. Iedereen mag zijn eigen verhaal vertellen, daar is alle ruimte voor. Het gaat om open staan voor andere invalshoeken, om te leren van elkaar. Je ontmoet nieuwe mensen en krijgt een bredere blik op de wereld. Het gesprek zal ongeveer 2 tot 2,5 uur duren.

 

Meedoen is gratis!

Wilt u deelnemen aan deze dialoogtafel. Opgeven kan via j.jongsma@zuidoostzorg.nl

Er is een beperkte ruimte van maximaal acht deelnemers.

 

Iedereen kan meedoen: Jongeren, ouderen, mensen van buitenlandse afkomst, mensen met of zonder beperking, werkende en niet werkende mensen enz. Iedereen die wil weten hoe andere mensen denken over het gekozen onderwerp.

 

Datum, tijd en plaats

Donderdag 6 november, 9.30 – 12.00 uur in De Wiken

Dwarswijk 346A, 9202 CA Drachten

 

Ontstaan

De Dag van de Dialoog is voor het eerst georganiseerd naar aanleiding van de aanslagen in Amerika op 11 september 2001. De Dag van de Dialoog is in 2013 uitgegroeid tot 90 steden waar ongeveer 25.000 mensen hebben deelgenomen aan een dialoogtafel voor een goed gesprek. In Friesland vond dit in 2012 voor de eerste keer plaats in Leeuwarden, Heerenveen en Drachten en in 2013 kwamen daar Sneek en Achtkarspelen bij.