"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Cursus Zin in Mantelzorg

Mantelzorger zijn, is bijna nooit een keuze, het overkomt je.
De meeste mensen die mantelzorgers zijn, ervaren dit als waardevol en dankbaar werk maar vinden het soms ook moeilijk. Wie bewaakt de grenzen, de balans tussen geven en ontvangen, tussen moeten en kunnen?

 

Zin in mantelzorg

Je kunt alleen goed voor een ander zorgen wanneer je ook goed voor jezelf zorgt. Vandaar dat wij Zin in Mantelzorg organiseren met speciale aandacht voor mantelzorgers van mensen met COPD en CVA. Omdat deze patiënten gedurende het proces veranderen of veranderd zijn en vaak naast de lichamelijke beperkingen ook cognitieve beperkingen hebben.

 

Wij willen u de gelegenheid geven ervaringen te delen en van elkaar te leren. Elkaar ontmoeten kan helpen en verrijkend zijn maar ook ontspanning en plezier geven. Het is de bedoeling om samen de zin en betekenis van de mantelzorg te ontdekken. De begeleiding richt zich op het herstellen van kracht en zelfvertrouwen, anders leren omgaan met lastige situaties en het beter leren hanteren van stress en spanning. 

 

In vijf bijeenkomsten komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: verkenning, motivatie, balans zoeken en vinden, verlies en krachtbronnen.

 

 

Data:                6 november, 20 november, 11 december, 8 januari, 22

                         januari.
Tijd:                
13.00-14.30 uur.
Locatie:          
Rispinge 1, Drachten. Grote vergaderzaal.
Kosten:            €15 voor vijf bijeenkomsten, incl. thee/koffie en de  
                         cursusmap.

Huiswerk:        In de tijd tussen de verschillende bijeenkomsten kunt met
                         behulp van kleine huiswerkopdrachten ook thuis aan de slag!

 

Voor vragen en/ of aanmelden kunt u mailen of bellen met één van de gespreksleiders:


- Janneke Poel, geestelijk verzorger, tel nr. 0516-568282, j.poel@zuidoostzorg.nl
- Henriëtte van der Heide, geriatrisch verpleegkundige, tel nr. 0512-359385, h.vdheide@sunenz.nl