"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Consortium trekt bieding anderhalvelijnszorg in

ZuidOostZorg, MCL, Nij Smellinghe, De KwadrantGroep en GGZ Friesland trekken hun bieding voor het vormgeven van de anderhalvelijnszorg in Sionsberg in. De partijen hebben hiertoe besloten nadat De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) heeft gekozen voor het afsluiten van eenzijdige contracten met DC Klinieken en CCN en niet voor het integrale plan van het consortium. Dit plan werd door de partijen in september 2016 ingediend nadat bekend werd dat DFZ het contract met de huidige eigenaren per 1 januari 2017 opzegde.

 

Het integrale model voor de zorg in Noordoost Fryslân was in 2014 de voorwaarde van DFZ en de reden voor de deelname van ZuidOostZorg. Binnen dit plan waren de anderhalvelijnszorg in Sionsberg, de ondersteuning van de huisartsen in Noordoost Fryslân en de ouderenzorg in de regio met elkaar verbonden. De poliklinieken en de diagnostiek waren daarbij ondersteunend. Daarnaast waren preventieve activiteiten en de ondersteuning van ouderen, een groeiende groep in NO Friesland, een belangrijk onderdeel van het plan. De overname van de failliete ouderenzorg van de Pasana Zorggroep, door ZuidOostZorg en de KwadrantGroep in 2015, was hier nauw mee verbonden.

 

In oktober 2016 werd bekend dat DFZ voor de diagnostiek en poliklinische functies vanaf 2017 een eenzijdig contract heeft afgesloten met DC Klinieken en CCN. Om alsnog de anderhalvelijnszorg voor de regio te kunnen organiseren heeft het consortium op 31 oktober 2016 nogmaals een afgeslankt plan gepresenteerd bij DFZ. De belangrijkste voorwaarde daarbij was dat de zorg integraal door het consortium geleverd kon worden. Daarbij bleef de sterke verbinding tussen de ouderenzorg en de anderhalvelijnszorg bestaan.

 

Met de definitieve keuze voor eenzijdige contractering en het niet kiezen voor het integrale plan van het consortium voor de anderhalvelijnszorg, is de basis voor verder overleg weggevallen.