"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Beweegweek in De Waadwente

Bewegen is gezond, het is plezierig om te doen, het maakt je zelfredzamer en het biedt sociale contacten. Kortom: Plezier in bewegen draagt bij aan leefplezier. Onlangs was de jaarlijkse beweegweek in De Waadwente. In de beweegweek werden tal van activiteiten georganiseerd.

Door middel van een presentatie en een digitale “kahoot”-kwis door 2 CIOS-studenten werd er informatie gegeven over bewegen. Op interactieve wijze werden de bewoners meegenomen in het verhaal over het belang van voldoende beweging.

Verdeeld over de week zijn er diverse beweegactiviteiten georganiseerd o.a. oud Hollandse spelen zoals kegelen, ringwerpen en koersbal en moderne spelen zoals het fietslabyrint, de silverfit en de braintrainer. Er was veel belangstelling en er werd fanatiek en enthousiast deelgenomen door bewoners. Ook was er een volksdansgroep uitgenodigd. Bewoners en personeel hebben meegedanst en genoten van de muziek en het optreden. Ook werd er een Smovey-clinic georganiseerd. Twee instructrices van Smove-it lieten de aanwezigen zien en beleven welke fitness-oefeningen er mogelijk zijn met Smovey’s.

 

Een ander belangrijk onderwerp in deze week was bewegingsgerichte zorg:

In het dagelijks leven is het van belang zoveel mogelijk te bewegen. Het zorgt ervoor dat je zelfstandiger en minder afhankelijk bent en elke beweging is meegenomen. Tijdens een gezamenlijke maaltijd in het eetcafé werd dit punt onder de aandacht gebracht.

 

Al met al een geslaagde week vol bijzondere activiteiten waarbij de bewoners verschillende mogelijkheden van bewegen hebben kunnen ervaren.

 

Projectgroep Beweegbeleid De Waadwente.

 

fietslabyrint

 

smovey's

 

presentatie

 

 

 

19052017