"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Berichtgeving LC en FD over publicatie lijst IGZ

Vandaag (dinsdag 5 juli 2016) zijn er in de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad artikelen verschenen over de inspectierapporten die gisteren gepubliceerd zijn. In het artikel van de Leeuwarder Courant staat ten onrechte dat Lijtehiem en Stellinghaven Oosterwolde onder toezicht staan. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft aangegeven dat beide locaties in categorie 3 zitten, hetgeen betekent dat de Inspectie in afwachting is van het resultaatverslag. Op basis van het resultaatverslag bepaalt de Inspectie of er wel of geen verder toezicht nodig is. In het verslag schrijven wij hoe we de tekortkomingen die de inspectie bij haar bezoek heeft geconstateerd hebben aangepakt. Deze punten zijn opgepakt en inmiddels afgerond. Dit betekent dat Lijtehiem en Stellinghaven Oosterwolde niet onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg staan.

 

Over het rapport dat naar aanleiding van het inspectiebezoek is gepubliceerd zijn wij overigens nog in gesprek met de Inspectie. De Inspectie heeft in die gesprekken aangegeven dat zij zich geen zorgen maakt over de kwaliteit van de (basis)zorg in Lijtehiem en Stellinghaven Oosterwolde.

 

Wij vinden het zeer spijtig dat deze onjuiste berichtgeving in de media is verschenen. Er is aan de Leeuwarder Courant het verzoek gedaan om dit te rectificeren.

 

050716