"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Afscheid (oude gebouw) De Miente

Binnenkort verhuist de laatste cliënt uit De Miente naar het aanleuncomplex. Vanaf dat moment breekt een nieuw tijdperk aan voor De Miente. Het oude gebouw is dan geschiedenis en zal in het nieuwe jaar gesloopt worden. Vanaf 15 december is het nieuwe restaurant Bysunder in gebruik in het ontmoetingscentrum in (het nieuwe) De Miente. En wordt het ontmoetingscentrum het kloppend hart van De Miente en hopelijk in de toekomst ook van de wijk!

 

Nieuw woonzorg concept
Hierbij even wat informatie over De Miente. De Miente is omgevormd naar een locatie voor verzorgd wonen bij ZuidOostZorg: een combinatie van zelfstandig wonen, thuiszorg en ondersteunende diensten. Bewoners wonen in een eigen appartement, maar wel in de nabijheid van andere ouderen, gezelligheid en de mogelijkheid van  zorg en ondersteuning.

 

Ook bij meer zorgbehoefte is verhuizen niet nodig
In totaal zijn er in De Miente 70 appartementen. Hiervan zijn minimaal 20 appartementen waar volledige zorg wordt verleend. Wanneer een client hier verblijft dan heeft degene een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg). In de overige 50 appartementen kan ZuidOostZorg zorg verlenen wanneer daar vraag naar is. In deze appartementen worden alle vormen van zorg geboden, van lichte tot zware complexe zorg. Men huurt dit appartement van Elkien en krijgt eventueel thuiszorg van ZuidOostZorg.

 

Gezellig druk
Met De Miente, hart van de wijk, is in het ontmoetingscentrum iedereen welkom. Naast de bewoners van De Miente worden ook gasten uit de wijk van harte wolkom geheten.

 

Uitzwaaifeest
Wanneer de laatste cliënt verhuisd is naar het aanleuncomplex en het restaurant in de Trochrin gesloten is, willen we alle (oud)medewerkers en (oud)vrijwilligers de mogelijkheid geven elkaar nog eens te ontmoeten in het oude gebouw, om daar met elkaar herinneringen op te halen. Op maandag 18 december aanstaande van 16.30 tot circa 20.00 uur ben je van harte welkom. Om 19.45 uur heffen we symbolisch het glas op een nieuwe toekomst van De Miente. Hapje en drankje zijn aanwezig. Kom jij ook? In verband met de catering willen we graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, daarom graag even aanmelden op www.zuidoostzorg.nl/uitzwaaifeest (opgave voor 13 december 2017)

 

Oja, heb je nog leuke foto’s van De Miente en collega’s? Dan is het leuk om ze mee te nemen.

 

Annie Jongsma
Locatiemanager De Miente & Voltawerk