"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Actiz geeft code oranje af

CODE ORANJE: door bezuiniging kabinet staan 10.000 banen in verpleeghuizen op de tocht!

 

Komende vrijdag besluit het kabinet of er op verpleeghuiszorg en de gehandicaptenzorg € 500 miljoen extra wordt bezuinigd. Wij geven daarom vandaag code oranje af: deze bezuiniging moet écht van tafel om nog goede en verantwoorde zorg te kunnen garanderen en voor 10.000 mensen om hun baan te behouden.

 

De beoogde bezuiniging betekent dat 10.000 mensen die in verpleeghuizen werken hun baan verliezen. Als zorgorganisaties deze mensen niet meer kunnen inzetten, heeft dat direct gevolgen voor de cliënten en de kwaliteit van de zorg. Tot-nu-toe zijn er al 37.000 banen in verpleeghuizen verloren gegaan. Extra banenverlies maakt dat we door de bodem heen schieten.

 

Wij vrezen dat hierdoor de basiszorg niet meer verantwoord geleverd kan worden, er te weinig professionals aanwezig zijn op een verpleeghuislocatie en de beoogde verbeteringen in verpleeghuizen al helemaal niet gerealiseerd kunnen worden. Bovendien is het wat ons betreft een tegenstrijdige beweging: als we willen investeren in kwaliteit, dan passen daar niet nog meer bezuinigen bij. Sterker nog: dat werkt contraproductief.

 

Jan de Vries, algemeen directeur ActiZ: “Voor ons is het nu echt CODE ORANJE! Met extra bezuinigingen ontkom je niet aan forse ontslagen. En daardoor aan verschraling van verpleeghuiszorg voor kwetsbare mensen. Onze oproep aan het kabinet is dan ook: Schrap deze bezuiniging!”

 

 

28042016