"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

21 en 22 maart NL Doet bij ZuidOostZorg

Heel Nederland staat op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2014 in het teken van de nationale vrijwilligersdagen NL DOET. Iedereen heeft op deze dagen de mogelijkheid om zich voor één of meerdere klussen vrijwillig in te zetten. Ook ZuidOostZorg organiseert allerlei activiteiten op verschillende locaties. Op vrijdag 21 maart zijn vrijwilligers actief in Voltawerk bij het voorjaarklaarmaken van de tuin en bij een high tea. Op zaterdag 22 maart wordt in De Miente door vrijwilligers een Hollandse dag georganiseerd.

 

Vrijwilligerswerk is leuk en nuttig
Beide dagen zijn bedoeld om mensen kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk, maar ook om te laten zien hoe leuk het is om je als vrijwilliger actief in te zetten voor een organisatie. Potentiële vrijwilligers kunnen een kijkje nemen in de "keuken" van de locaties van ZuidOostZorg.

 

Voltawerk in Gorredijk
In het kader van NL DOET werken vrijwilligers op vrijdag 21 maart in Voltawerk in Gorredijk mee aan het bereiden van een high tea voor cliënten en het voorjaarklaarmaken van de tuintjes. Er komen zeven vrijwilligers van de Zonnebloem en ze krijgen hulp van familie van cliënten.

 

De Miente in Gorredijk
In De Miente te Gorredijk wordt door vrijwilligers een Hollandse dag met kraampjes en muziek georganiseerd. De  vrijwilligers vullen bloembakken met voorjaarsbloeiers en helpen met de middagmaaltijd. ’s Morgens is er een optreden van het PKN-koor en ’s middags is er een Shantykoor.  Er komen circa 28 vrijwilligers waaronder van de PKN ontmoetingskerk.

 

NL DOET is een jaarlijks terugkerend, landelijke evenement waar ook ZuidOostZorg weer ieder jaar actief aan deelneemt.