"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

2014 jaar van de kunst bij ZuidOostZorg

Bezig zijn met theater, muziek of beeldende kunst bevordert, bewezen, het welzijn. Eén van de belangrijkste doelen van ZuidOostZorg is het toevoegen van waarde voor ouderen. Daarom roept ZuidOostZorg 2014 uit tot Jaar van de Kunst. ZuidOostZorg gaat hierin vanaf 2014 samenwerken met Sûnenz en partners waaronder Museum Dr8888 en Special Arts.

 

Kunst kan talenten ontwikkelen en eigenwaarde versterken. Het kan ouderen in contact brengen met anderen en mensen onderdeel maken van een sociaal netwerk. Ouderen beschikken daarnaast vaak over tijd en energie om als bezoeker, vrijwilliger of als actieve kunstbeoefenaar deel te nemen aan cultuur. ZuidOostZorg vindt dat kunst desgewenst deel moet kunnen uitmaken van ieders leven. Het Jaar van de Kunst staat niet op zich. Het is de bedoeling dat kunst ook na 2014 een prominente rol speelt binnen ZuidOostZorg. Op deze manier wil ZuidOostZorg mensen laten kennismaken met kunst en met het idee dat kunst van toegevoegde waarde kan zijn. Voor henzelf of voor een ander.

 

Samenwerking

Museum Dr8888 en Special Arts zijn belangrijke partners waarmee ZuidOostZorg samenwerkt in het Jaar van de Kunst. Museum Dr8888 ontving recent groen licht gekregen om in 2015 het succesvolle Alzheimerprogramma te kunnen opzetten. Mensen met Alzheimer vormen een groeiende groep die ook tot de klanten van ZuidOostZorg behoort. Het programma geeft mensen met deze ziekte en andere vormen van dementie, de mogelijkheid zich te uiten en een dialoog aan te gaan met hun omgeving. De samenwerking geeft Museum Dr8888 de kans alvast ervaring op te doen met deze doelgroep. Daarnaast zal het Museum Dr8888 in 2014 een dependance openen in Sûnenz waarin regionale kunst tentoongesteld wordt.  

 

Partner Special Arts zet zich in voor het promoten en stimuleren van kunst gemaakt door mensen met een handicap. Het idee is om deze doelgroep in contact te brengen met de medewerkers en klanten van ZuidOostZorg. Bijvoorbeeld door middel van een rondreizende tentoonstelling waarbij de kunstenaars persoonlijk het verhaal achter hun kunst vertellen. Daarnaast gaat ZuidOostZorg met verschillende kunstenaars projecten opstarten. 

 

Activiteiten zijn nog in ontwikkelingen. Zodra er meer bekend is, dan kunt u deze hier lezen.