Week van de dementie Week van de dementie Van 5 tot 16 november staan we stil bij de impact van dementie. U bent van harte welkom bij een van de activiteiten!

5 - 16 november 2018 Expositie AlzheimerFluisteren

Cigdem Yuksel en Anne-Marth Hogewoning ontwikkelden onder regie van Adelheid Roosen een foto-installatie, waarin zij families verleiden door hun verlegenheid heen te huiveren en Alzheimer Fluisteraars te worden. De installatie is een doorlopende reis en vormt een karavaan van beelden en verhalen. 

 

Cigdem en Anne-Marth duiken in de verhalen van mensen en creëren samen met hen een situatie waarin zij openlijk hun gêne laten varen en een waarachtige ontmoeting aangaan met hun naaste met dementie. Zij dagen hen uit in die nieuwe wereld te stappen, waarin mensen met dementie kunnen zijn 'wie zij aan het worden zijn'. Dat durven meebewegen vangt Cigdem met haar camera. 

 

"Je kan als familielid of vriend wel blijven hopen dat de Alzheimer er niet is, maar het is er. En het gaat niet meer over. Dat is gruwelijk, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar trek jezelf aan je haren omhoog en accepteer dat de ziekte er is. Ga mee op reis. Improviseer, speel en beweeg mee. Stap in die nieuwe wereld, waarin mensen met dementie kunnen zijn ‘wie zij aan het worden zijn’. Als je dat niet doet, laat je ze in de steek en in eenzaamheid achter.

 

Dat is wat wij Fluisteren noemen...."

 

De foto-expositie Alzheimerfluisteren hangt in de expositieruimte van Sunenz. Hieronder alvast een paar beelden.

 

Tijdstip: gehele dag
Locatie: Expositieruimte Sûnenz, Burg. Wuiteweg 140B in Drachten
Voor wie: Iedereen is van harte welkom!