"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Ergotherapie helpt u bij uw dagelijkse handelingen

Dagelijks zijn er veel activiteiten die u doet. Maar wat gebeurt er als u die activiteiten niet meer kunt doen door bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten? Of als u moeite heeft uw aandacht erbij te houden of te concentreren? Ergotherapie kan u helpen om opnieuw uw dagelijkse activiteiten uit te voeren.

 

Ergotherapie voor uw zelfstandigheid
Kenmerkend voor de ergotherapeuten van ZuidOostZorg is de zorg die wij besteden aan het behoud van uw onafhankelijkheid. We streven er met ergotherapie naar om u zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. We luisteren naar uw wensen. Veiligheid en tevredenheid van u zijn hierbij zeer belangrijk. De ergotherapeut adviseert ook uw partner, familieleden en mantelzorgers. Zij kunnen u met ergotherapie ondersteunen in uw functioneren. Samen zorgen we voor uw zelfstandigheid.

 

Ergotherapie voor ouderen
Tijdens het intakegesprek luistert de ergotherapeut naar uw verhaal en uw hulpvraag. Ook bekijkt de ergotherapeut samen met u welke dagelijkse activiteiten problemen geven. Voorbeelden van alledaagse activiteiten waarin u problemen kan ondervinden:

 

 • koffie zetten
 • schrijven en computerbediening
 • maaltijd bereiden
 • douchen en/of aankleden
 • uitvoeren hobby’s
 • vervoer en mogelijkheid om u te verplaatsen 

 

Vervolgens zoekt u samen naar een oplossing om uw zelfstandigheid te behouden of te vergroten. De ergotherapeut geeft u adviezen, behandeling of trainingen.

 

Kwaliteit van ergotherapie
U kunt van ons deskundige ergotherapie verwachten. Om u goed te adviseren en te trainen zijn de ergotherapeuten gespecialiseerd in onder andere:

 

 • ergotherapie voor kwetsbare ouderen
 • valpreventie
 • cognitieve revalidatie therapie (therapie om uw geheugen, concentratie en aandacht te trainen)
 • ergotherapie voor Parkinson patiënten
 • ergotherapie voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
 • ergotherapie voor cliënten met reuma/artrose
 • ergotherapie voor ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis


Naar de ergotherapeut

U kunt rechtstreeks naar de ergotherapeut, zonder verwijzing van een arts. Bij uw zorgverzekering kunt u nagaan of uw behandelingen bij ergotherapie vergoed worden. Het is belangrijk om te controleren hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, van uw basisverzekering én uw aanvullende verzekering. Bent u niet in staat om naar de ergotherapeut te komen? Dan komen wij naar u toe!

Ergotherapie voor ouderen met dementie
De ergotherapeuten behandelen ook ouderen met dementie. Ouderen met dementie hebben vaak moeite met het toepassen van vaardigheden in een andere omgeving. Daarom behandelen onze ergotherapeuten de ouderen thuis. Zo kan de ergotherapeut met de ergotherapie behandeling ook inspelen op de gewoontes en routines van de oudere en ter plaatse de activiteiten en/of de omgeving hierop aanpassen.