"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Een dopper van een topper!

Dit keer over Doppers en Toppers. En over hoe een oplettend oog en een klein gebaar het verschil kunnen maken tussen een lach en een traan. Bedankt Jeannette, jij bent ook een topper! Een verhaal van Jeannette Janssen, welzijnscoach bij Stellinghaven Appelscha. 

 

Vrijdag 12 mei was de Dag van de Verpleging. Om dit te vieren kregen alle medewerkers van ZuidOostZorg een Dopper uitgereikt: een mooi gebaar voor alle toppers die zich iedere dag inzetten voor de cliënten van ZuidOostZorg.

 

Toen in Stellinghaven Appelscha de Doppers werden uitgedeeld zaten een aantal medewerkers in De Brink, aan de stamtafel. Tussen hen zat ook een bewoner, die een beetje sneu en teleurgesteld om zich heen keek terwijl alle medewerkers een Dopper kregen. Ik zag het gebeuren: deze dame heeft meer dan 40 jaar in de zorg gewerkt. Dit was niet handig!

 

"En ik dan??", zei ze, "ik werk ook al heel lang in de zorg!" Het huilen stond haar nader dan het lachen. Zonder na te denken gaf ik mijn Dopper door aan deze super TOPPER. Achter de tranen verscheen een mooie glimlach en als dank kreeg ik een dikke zoen op mijn wang. Zo mooi en zo simpel kan het dus zijn.

 

Voor de familie van de betreffende dame zette ik dit verhaal op Familienet. Al snel kreeg ik een reactie van haar man. Hij had haar gevraagd hoe ze aan die waterfles kwam. "Die kreeg ik gratis bij de boodschappen!", was het antwoord.

 

 

 

 

24052017