"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Diëtetiek bij ZuidOostZorg zorgt voor optimale voeding

Voeding is voor iedereen belangrijk. Alle cliënten van ZuidOostZorg eten biologische en regionale producten. Maar het kan voorkomen dat u extra ondersteuning nodig heeft. Wat kunt u doen als u bijvoorbeeld een verminderde eetlust heeft? Of als u moeite heeft met slikken? Samen met u kijken de diëtisten van ZuidOostZorg wat voor u de juiste en optimale voeding is.

 

Goede voeding voor een fijn leven

De diëtisten vinden het belangrijk dat uw voeding positief bijdraagt aan de kwaliteit van uw leven. Diëtetiek wil bijdragen aan het verminderen, voorkomen of compenseren van stoornissen of beperkingen die samenhangen met voeding, of te beïnvloeden zijn met voeding. We stellen daarom samen met u een voedingsadvies op. Bij diëtetiek zijn dit bijvoorbeeld dieetadviezen bij diabetes of overgewicht, extra voedingsmiddelen bij ondervoeding of voedingsadviezen bij minimale beweging. We blijven uw gezondheid volgen. Als het nodig is, passen we in overleg met u het voedingsadvies aan.

 

Voorlichting over voeding door diëtetiek

Naast deze voedingsadviezen ontwikkelt de afdeling diëtetiek zich tot een kenniscentrum voor preventie en behandeling van cliënten in verzorgingshuizen en fragiele ouderen. We geven voorlichting en voedingsadviezen over het behoud van een goede voedingstoestand. Hierdoor kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

 

Kwaliteit van de diëtetiek

Alle diëtisten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Hierdoor kunt u van de diëtetiek deskundigheid voor uw voeding verwachten. We werken ook samen met andere behandelaars. Fysiotherapeuten of psychologen kunnen u ondersteunen als u bijvoorbeeld een bepaald streefgewicht wilt behalen. Samen zorgen voor een optimale kwaliteit van uw leven met een goed voedingspatroon.