"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Dagverzorging

Dagverzorging
Kunt u een steuntje in de rug gebruiken om zelfstandig te blijven wonen? Dan is dagverzorging mogelijk een oplossing. Eén of meerdere dagen per week kunt u met een vaste groep bezoekers de dag doorbrengen in een zorgcentrum van ZuidOostZorg bij u in de buurt. Er kan van alles worden gedaan: met elkaar koffie- en theedrinken, samen eten, knutselen, spelletjes doen, wandelen, winkelen, oefeningen om uw conditie op peil te houden, enzovoort.

 

Voor wie bestemd?
Dagverzorging is bedoeld voor mensen die:

  • behoefte hebben aan gezelschap 
  • de partner, kinderen of andere familieleden willen ontlasten 
  • niet in staat zijn zelfstandig contacten te onderhouden 
  • de periode willen overbruggen tot aan de verhuizing naar een zorgcentrum of aanleunwoning. 

 

Vergoeding dagverzorging

Dagverzorging is een AWBZ-verstrekking, waarvoor een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) noodzakelijk is. Dit geldt ook voor het vervoer. Dagverzorging wordt vergoed door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Wel is er sprake van een aan het inkomen gerelateerde eigen bijdrage.

 

Waar is dagverzorging?

Dagverzorging wordt in de volgende aangeboden:

 

Aanmelden dagverzorging

Voor het bezoeken van de dagverzorging (inclusief vervoer) heeft u een beschikking nodig van de Wmo. Dit kan via het WMO-loket, het centraal meldpunt van de gemeente.