"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Ondersteuning bij dementie

Als huisarts zult u steeds vaker patiënten zien met verschijnselen van dementie of patienten die de diagnose dementie krijgen. In deze gevallen hebben mensen vaak behoefte aan ondersteuning. U kunt dan doorverwijzen naar TinZ Zuidoost – Friesland. De casemanagers van Tinz Zuidoost – Friesland ondersteunen en begeleiden mensen (en mensen om hen heen) met geheugenverlies en dementie.

 

Casemanager

De casemanager is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in geheugenproblemen en dementie. Hij/zij is de vaste contactpersoon voor mensen met dementie, maar ook voor familieleden, partners, mantelzorgers en betrokken zorgverleners. Met alle vragen over wonen, zorg, relaties en een zinvolle invulling van de dag kan men terecht bij de casemanager. U, als huisarts blijft verantwoordelijk voor de medische zorg.

 

Samenwerken vanuit platform

ZuidOostZorg en De Friese Wouden (onderdeel van De Kwadrant Groep) geven het casemanagement dementie in de regio vorm vanuit een gezamenlijk platform. Dit open platform is natuurlijk ook voor andere zorgaanbieders uit de regio toegankelijk. Naast aandacht voor mensen met dementie wordt ook de kennis over kwetsbare ouderen en ouderenpsychiatrie gebundeld in dit gezamenlijke platform en is GGZ Friesland daar ook een partner in voor wat betreft het onderdeel ‘ouderenpsychiatrie’.

 

Kosten
De begeleiding door een casemanager dementie valt onder de Zorgverzekeringswet. De patient is hiervoor verzekerd. Er wordt geen eigen bijdrage gerekend.

 

Voor verwijzers: aanmelden

Voor een verwijzing naar TinZ Zuidoost – Friesland kunt u gebruik maken van uw verwijsapplicatie Zorgdomein (via ZuidOostZorg).

 

Aanmelden kan ook door onderstaand aanmeldformulier in te vullen en bij voorkeur digitaal te retourneren aan klantadviescentrum@kwadrantgroep.nl. Faxen kan ook, het nummer is 088-5120354.

 

Wilt u eerst telefonisch contact? Dan kunt u bellen naar ons met het telefoonnummer is 0512-571933.

 

Aanmeldformulier in Word
Aanmeldformulier in PDF