"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Bewoner in de Wiken drinkt nog iedere zaterdag koffie met haar koffieclubje in Sunenz.

Japke Jongsma, welzijnscoach van de Wiken, vertelt: “Een paar maanden geleden had ik een kennismakingsgesprek met een toekomstig bewoner in de Wiken. Deze mevrouw geeft in dit gesprek aan het zo jammer te vinden dat ze straks niet meer naar het koffieclubje kan op de zaterdagmiddag. Mevrouw deed dit al jaren met een paar buurvrouwen van de Serviceflat. Iedere week staken ze samen de weg over en in Sûnenz werd er genoten van het gezellige wekelijkse koffie-uurtje. Wat fijn dat ze dit aangaf en natuurlijk kan dit doorgaan! Dit heb ik in dit gesprek ook gelijk aan gegeven, de taxi is gewillig!

 

Nu zijn we een paar maanden verder en mevrouw vertelde mij vandaag nog dat alles zo goed is geregeld door haar familie met het taxibedrijf en dat iedere zaterdagmiddag nog steeds de ontmoeting plaats vindt in Sunenz. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie kunnen de bestaande contacten gewoon doorgaan. We willen toch graag dat het levensverhaal wordt doorgeschreven?”

 

17052017