"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Beeldbellen: Zorg op afstand

Beeldbellen is een nieuwe ondersteunende vorm van zorg. U belt met een professional en hoort en ziet die persoon. Dit kan op een afgesproken tijdstip, of op de momenten dat u dat wilt. Met beeldbellen ziet en spreekt u de professional die uw persoonlijke situatie goed kent. Dat geeft een vertrouwd gevoel. 

 

Direct zorg bij u thuis

Beeldbellen kan bij ZuidOostZorg. Als u zorg thuis ontvangt, krijgt u van ZuidOostZorg deze zorg op afstand er bij. Een medewerker van ZuidOostZorg bij u uit de wijk belt u op een afgesproken tijd. Maar natuurlijk kunt u zelf ook beeldbellen als u een vraag heeft, of als u zich ergens zorgen over maakt. Het grote voordeel is dat u geluid én beeld heeft. Bent u bijvoorbeeld niet zeker van een handeling? Met het beeldbellen kijkt de professional met u mee en geeft u aanwijzingen. U hoeft dus niet meer te wachten tot u een huisbezoek krijgt.

 

Welke zorg krijgt u via beeldbellen?

U kunt beeldbellen voor de zorg waarvoor de verzorgende of verpleegkundige uit uw wijk niet bij u in huis aanwezig hoeft te zijn, bijvoorbeeld:

 

  1. Een controle ‘s ochtends om na te gaan of u de nacht goed doorgekomen bent.
  2. Een gesprek over de vragen en problemen waar u door uw ziekte tegenaan loopt.
  3. Meekijken met een zorgverrichting die u doet waarover u zich nog wat onzeker voelt.
  4. Even contact om te kijken of u klaar bent om naar bed te gaan en bijvoorbeeld niet in uw stoel in slaap bent gevallen.

 

Hoe werkt beeldbellen?

Voor het beeldbellen leent u gratis van ZuidOostZorg een iPad. De iPad heeft een handig aanraakscherm en is zeer gemakkelijk te gebruiken. U tikt met uw vinger op het scherm wat u wilt. Met de iPad van ZuidOostZorg kunt u meer dan alleen beeldbellen. U kunt ook contact opnemen met uw familie en vrienden, spelletjes spelen, informatie opzoeken over uw wijk en gezondheid, nieuws lezen en veel meer.

 

Wat kost dit?
Het beeldbellen bij ZuidOostZorg valt onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of Zorg Verzekerings Wet (ZVW). Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. Hoeveel dit is, hangt van uw inkomen af. De iPad leent u gratis van ZuidOostZorg. 

 

Hier kunt u een indruk krijgen wat beeldbellen is:

 

 

Evaluatie Beeldbellen

Eind 2016 hebben we binnen ZuidOostZorg onderzoek gedaan naar het gebruik van beeldbellen en de iPad. Veel klanten, mantelzorgers en medewerkers hebben hieraan meegedaan en een vragenlijst ingevuld. Via een (Prezi)-presentatie kunt u de resultaten zien van dit onderzoek. Hier kunt u de presentatie zien.